Deser szklankowy bardzo kolorowy

Reklama

Opis przygotowania

Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie, ostudzić i wylać na głęboki talerz. Wstawić do lodówki
Gdy galaretka będzie całkowicie zastygnięta, brzoskwinie osączamy z syropu i kroimy w kostkę. Ubijamy śmietankę wg przepisy na opakowaniu. Czekoladę rozpuszczamy na parze. Dżem dajemy do rondelka i podgrzewamy, ostudzamy.

Składniki wkładamy do szklanek w następującej kolejności:
brzoskwinie, dżem (do każdej po łyżeczce), roztopioną czekoladę, galaretkę pokrojoną w kostkę i śmietankę.
Wierzch można udekorować brzoskwiniami i odrobiną kakao.

Składniki

  • 1 puszka brzoskwiń1 i 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Wawel (Dark 70%)
  • 10 łyżeczek dżemu wiśniowego
  • 3 galaretki czerwone
  • 750 ml wody
  • odrobina naturalnego kakao Wawel

Podobne przepisy do Deser szklankowy bardzo kolorowy