Deser z malin i galaretki

Reklama

Opis przygotowania

Galaretkę rozrobić wg opisu na opakowaniu. Wlać do naczynia. Do czterech szklaneczek lub miseczek wkładamy po jednej delicji i dodajemy trochę malin. Zalewamy schłodzoną galaretką (ale nie wszystko zostawiamy małą ilość aby później pokroić i dodać do deserów). Odstawiamy do zastygnięcia. Kiedy będzie galaretka zastygnięta ubić śmietanę, wymieszać z cukrem waniliowym. Galaretkę która odstawiliśmy do zastygnięcia kroimy w kawałki. Do szklaneczek z zastygnięta galaretka dodajemy ubitą śmietanę, kawałki galaretki, płatki migdałowe, śmietanę i maliny, płatki migdałowe. Wypełnienie to zależy od nas jak chcemy. Na koniec można posypać cukiereczkami czekoladowymi.

Składniki

  • 2 galaretki o smaku malinowym4 delicje z nadzieniem malinowym
  • 4 łyżki malin
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • śmietana do ubijania (1/2 szklanki kremówki 24%)
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • ew. cukiereczki czekoladowe do przybrania

Podobne przepisy do Deser z malin i galaretki