Upiec dwa biszkopty jasny i ciemny.
Masa budyniowa: litr soku ananasowego i trzy budynie waniliowe ugotować i wlać gorący na biszkopt. Następnie przełożyć drugim biszkoptem.
Masa: 1 puszka ananasów – odlać sok, dopełnić wodą do pełnej szklanki. w tej wodzie wymieszać dwa budynie śmietankowe z 5 żółtkami i 2 łyżkami mąki pszennej oraz 1/2 szklanki cukru. Z 3/4 litry mleka zagotować i wlać rozcieńczony budyń. Ostudzić budyń i połączyć go z zmiksowaną 1 kostką masła i margaryną. Na koniec pokroić ananasy z puszki i wmieszać je w masę, wyłożyć na biszkopt.
Ugotować galaretkę i zalać wierzch ciasta (można dodać owoce do dekoracji).
Wykonanie: biszkopt jasny- budyń ananasowy – biszkopt ciemny – masa z kawałkami ananasów -g alaretka z owocami.