Duszone warzywa z pieczarkami.

Reklama

Opis przygotowania

Wlać oliwę z oliwek na patelnie ok. 3 łyżek dodać czosnek obrany i pokrojony w kawałki-zrumienić dodać cebulę obraną i pokrojoną w kawałki-szklimy. Dodajemy papryki umyte i pokrojone w kawałki. Podsmażyć i przykryć. Dusimy na małym ogniu ok.10-15min. Dodać kabaczek umyty i pokrojony w kawałki. Mieszamy i podsmażyć. Na koniec dodajemy umyte pomidory i pieczarki pokrojone w kawałki. Przykryć. Dusimy od czasu do czasu mieszając. Gotowe jak pieczarki będą miękkie-ala dent. Na koniec doprawić do smaku.

Składniki

  • 1 kabaczek średniej wielkości1 papryka zielona długa-średnia
  • 1 papryka duża czerwona
  • 1 cebula średnia
  • 2 pomidory średnie
  • 2 ząbki czosnku
  • pieczarki 200g
  • oliwa z oliwek
  • sol,pieprz

Podobne przepisy do Duszone warzywa z pieczarkami.