Makaron al "karbonara"

Reklama

Opis przygotowania

Makaron ugotować ala dent w wodzie posolonej. Odcedzić. Na patelnię wlać oliwę z oliwek, podsmazyć boczek drobno pokrojony. Żółtko roztrzepać widelcem, dodać śmietanę wymieszać dokładnie, dodać pieprz, ew.sól (boczek jest słony) wlać to do boczku ,wymieszać, dodać makaron i dokładnie wymieszać, posypać bazylią i dodać utarty ser parmezan (ok.3-ech łyżek) Przybranie: ostre chrupki chińskie:)))

Składniki

  • 300g makaronu tagalline, rurki, świderki1 żółtko
  • 1 śmietana gęsta-szklanka
  • boczek wędzony 200g
  • ser parmezan
  • bazylia
  • oliwa z oliwek
  • sol, pieprz mielony

Podobne przepisy do Makaron al "karbonara"