Duszone zeberka z tymiankiem

Reklama

Opis przygotowania

Umyte zeberka posypujemy przyprawa Delikat i tymiankiem i zostawiamy na 2-3 godz.Cebule kroimy w kostke.Zeberka obtaczamy w mace i obrumieniamy na oleju.Na pozostaly ze smazenia zeberek olej z maka wrzucamy cebule i mieszajac przesmazamy(nie powinna sie zrumienic)Zeberka i cebule wkladamy do garnka i zalewamy woda,aby zeberka byly nia przykryte.Dodajemy przyprawy i duszimy do miekkosci na wolnym ogniu.

Składniki

  • Dwa paski zeberak(ok 1 kg)2-3 cebule
  • maka
  • olej
  • Delikat(moze byc inna przyprawa tego typu np.Kucharek,Vegeta)
  • tymianek
  • pieprz
  • papryka
  • czosnek granulowany
  • sol

Podobne przepisy do Duszone zeberka z tymiankiem