Eksperyment kuchenny

Reklama

Opis przygotowania

fasolkę umyć obrać,pokroić na miejsze kawałki,
ugotować w osolonej wodzie.Pomidory umyć podzielić
nierdzewnym nożem na ćwiartki,wyciąć zielone
części.Przy pomocy pomocnika kuchennego Robo
Chef przerobić na sok pomidorowy,sok przelać do
nierdzewnego garnka dodać odrobinę soli,łyżeczkę
od herbaty cukru gotować na małym ogniu 1 godz.
celem redukcji wody i zagęszczenia soku.Ugotowaną
fasolkę nałożyć do słoika nie za ścisło,uzupełnić
do poziomu 3 mm od rantu słoika sokiem pomidorowym,słoik zakręcić włożyć do garnka z
dnem wyłożonym ściereczką,uzupełnić wodę do
3/4 wysokości słoika,gotować na małym ogniu.
Od momentu zagotowania gotować 20 minut.Słoik
wyjąć ustawić dnem do góry do ostygnięcia.

UWAGA! nie można robić zbyt gęstego sosu ponieważ
źle przenika między ułożoną w słoiku fasolką.
A teraz wypada tylko uzbroić się w cierpliwość
i czekać.Swoją drogą gdyby ktoś,kiedyś nie
eksperymentował w kuchni to wielu potraw byśmy
dziś nie jedli.

Składniki

  • 30 dkg fasolki szparagowej6 dojrzałych zdrowych pomidorów
  • cukier
  • sól

Podobne przepisy do Eksperyment kuchenny