Elegancki serniczek

Reklama

Opis przygotowania

Pieczemy okrągły biszkopt z ulubionego przepisu, dzielimy na dwa placki. Sernik robimy z przepisu na opakowaniu (ja korzystam z wersji z serkami) dzielimy masę na połowę. Spód biszkoptowy nasączamy kawą smarujemy połową masy, układamy na niej warstwę biszkoptów nasączonych kawą i przykrywamy resztą masy serowej na wierzch blat biszkoptowy i warstwa śmietany ubitej z cukrem i śmietan – fiksem. Ciasto dekorujemy dowolnie lub tylko posypujemy tartą czekoladą i chłodzimy.

Składniki

  • okrągły spód biszkoptowypaczka okrągłych biszkoptów
  • paczka sernika w proszku
  • 1/2 l śmietany kremówki
  • 2 śmietan - fiksy
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1/2 szklanki mocnej kawy

Podobne przepisy do Elegancki serniczek