Farfalle, pieczarki, kulki i sos śmietanowy

Reklama

Opis przygotowania

Z mielonego, bułki, cebuli, czosnku, jajka, przypraw zrobił kuleczki, obotczył w bułce usmażył na oleju.
Makaron ugotował al dente.
Na oliwie przesmażył drobno pokrojona cebulke i czosnek, pieczarki drobno starte, doprawił do smaku, dodał śmietane, starty ser (troche) zeby troszke zagęscic sos. Sos był pysznie smietanowo-kremowy. Dodal do tego kuleczki i makaron.

Danie proste ale pyszne. Sos cudnie obkleił i makaron i kuleczki.

Składniki

  • 500 g mielonego wp-woł.1 cebula do kuleczek
  • ząbek czosnku
  • sól, pieprz, przyprawy
  • bułka tarta
  • jajko
  • 1 cebula do sosu
  • 2 ząbki czosnku
  • śmietana do sosów creme freiche
  • pieczarki
  • ser
  • sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi, przyprawy (niestety nie powiedzial jakie)
  • olej
  • makaron Makaron Farfalle Bicolore

Podobne przepisy do Farfalle, pieczarki, kulki i sos śmietanowy