Farfalle z sosem śmietanowo-kurkowym

Reklama

Opis przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Kurki oczyszczamy, myjemy, jeśli są duże kruszymy na mniejsze kawałki. Wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju i przykrywamy. Na osobnej patelni podsmażamy posiekaną drobno dużą cebulę – nie powinna się zrumienić tylko zeszklić. Gdy kurki wypuszczą soki dodajemy zeszkloną cebulkę, solimy, pieprzymy, dodajemy śmietanę i posiekany drobno koper (ja dodaję go na prawdę bardzo dużo – na jedną patelnię 2 pęczki). Całość mieszamy i chwilę trzymamy jeszcze pod przykryciem. Podajemy z makaronem.

Składniki

  • kurkicebula
  • śmietana 18%
  • koper
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • makaron farfalle

Podobne przepisy do Farfalle z sosem śmietanowo-kurkowym