Fasolka po bretońsku

Reklama

Opis przygotowania

Fasolę przebrać, umyć i namoczyć (najlepiej na noc) w przegotowanej wodzie. Następnie ugotować ją w wodzie, w której się moczyła. Boczek, kiełbasę i pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę wysmażyć na patelni. Dodać do ugotowanej na 3/4 fasoli dodać wędlinę z cebulką. Chwilę pogotować i dodać koncentrat. Przyprawić wg. smaku. SMACZNEGO!

Składniki

  • 0,5 kg fasoli "średni Jaś"2 duże cebule
  • 0,5 kg boczku surowego wędzonego
  • 20 dag dobrej (grubo mielonej) cienkiej kiełbasy
  • koncentrat pomidorowy
  • przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek, maggi. słodka sproszkowana papryka
  • Jeśli muszę zrobić fasolkę na szybko używam fasolki z puszki

Podobne przepisy do Fasolka po bretońsku