Fasolka po bretońsku na szybko

Reklama

Opis przygotowania

Fasolkę po wyjęciu z puszki opłukać na cedzaku
silnym strumieniem wody.Włożyć do garnka,podlać
1 litrem rosołku wołowego Knorr,gotować na małym
ogniu z liśćmi laurowymi i zielem angielskim.Boczek pokroić na małe kawałki podsmażyć na patelni z pokrojoną w plasterki kiełbasą oraz pokrojoną w krążki cebulą.Podsmażone składniki dodać do fasoli,gotować 20-25 minut.Doprawić do smaku
roztartym majerankiem,solą i pieprzem.Pod koniec
gotowania dodać koncentrat pomidorowy.

Składniki

  • 2 puszki białej fasoli konserwowej0,25 dkg boczku wędzonego
  • 0,25 kg kiełbasy (podwawelska,toruńska)
  • 3 średniej wielkości cebule
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 2 kostki rosołu wołowego Knorr
  • Majeranek
  • sól
  • Pieprz czarny mielony.
  • 2 listki laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego.
  • łyżka smalcu

Podobne przepisy do Fasolka po bretońsku na szybko