Faszerowane ogórki

Reklama

Opis przygotowania

Ogórki obrać i wydrążyć środki,przed nałożeniem farszu delikatnie posypać solą i pieprzem .
Pierś z jednego kurczaka pokroić w małą kostkę,połączyć z drobno posiekaną cebulą i papryką też pokrojoną w kostkę,całość wymieszać z przyprawami (przyprawa do drobiu,papryka mielona i pieprz),farszem napełnić ogórki które ułożyć w naczyniu w którym będziemy je zapiekać ,zalać sosem koperkowym .
Zapiekać w temp200st do 20 min..
Sos koperkowy.
zagotować wodę z masłem ,dodać koperek i mąkę rozmieszaną ze śmietaną i 2-3 łyżkami wody,doprawić do smaku i zagotować .

Bardzo dobrze smakuje podane z ziemniakami .

Składniki

  • 5 dużych ogórkówpierś z kurczaka
  • 12 papryki czerwonej
  • 1 cebula mała
  • 1 łyżeczka papryki mielonej
  • pieprz mielony
  • przyprawa do drobiu
  • Sos:
  • 1/2 pęczka koperku siekanego
  • 2 łyżki śmietany 30 %
  • 1 łyżka mąki
  • 1/2 litra wody
  • przyprawy
  • 1 łyżka masła

Podobne przepisy do Faszerowane ogórki