Ciasto:
Margarynę utrzeć z cukrem, następnie dodać kolejno po jednym żółtku. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem. Na koniec dodać pianę ubitą z białek i wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną pozostawić jasną i wyłożyć ją na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej dodać kakao, dokładnie wymieszać i wyłożyć na ciasto jasne. Na wierzchu rozsypać borówki amerykańskie. Piec w temp. 180 st.C. ok 45 minut.
Masa:
Z mleka odlać pół szklanki i wymieszać w nim obie mąki. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Na gotujące się wlać mieszaninę z mleka i mąki i ugotować budyń.
Ostudzony utrzeć z masłem. Gotową masę wyłożyć na upieczone i ostudzone ciasto.
Na masie rozłożyć jeżyny. Galaretki rozpuścić w 700 ml wrzącej wody. Ostudzić, gdy zaczną tężeć wylać na ciasto i wstawić do lodówki.