Faszerowane pieczarki Ani

Reklama

Opis przygotowania

Pieczarki obieramy ze skórki i wykręcamy nóżki.Korzonki i cebulę siekamy drobno,dusimy na niewielkiej ilości tłuszczu. Mięso wyrabiamy z jajkiem, żółtkiem, duszonymi pieczarkami i przyprawami, aby masa była bardziej spójna możemy dodać troszkę tartej bułki. Wilgotnymi dłońmi masą napełniamy kapelusze, tworząc z nich kule. Pieczarki obtaczamy w pianie z białek, oraz bułce, następnie smażymy w rozgrzanym oleju, na małym ogniu, w tłuszczu sięgającym do połowy grzybka przez około 4 minuty z każdej strony, w trakcie pilnujemy, by panierka za mocno się nie przypiekła. Smażone podajemy z dodatkiem warzyw. Smacznego

Składniki

  • 15 ładnych pieczarek300 dag mięsa drobiowego
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 0,5 cebuli
  • sól
  • pieprz biały
  • DODATKOWO:
  • piana z białka
  • szczypta soli
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Podobne przepisy do Faszerowane pieczarki Ani