Mini klopsiki z sosem rzodkiewkowym

Reklama

Opis przygotowania

Do masy mięsnej wbijamy jajko, siekamy drobno natkę i seler naciowy, dodajemy resztę produktów, wyrabiamy masę. W rondelku gotujemy bulion, formujemy klopsiki wielkości włoskiego orzecha. Gotujemy na średnim ogniu, pod przykryciem około 10 minut. Z jogurtu i tartych rzodkiewek przygotowujemy sos, solimy do smaku. Klopsiki podajemy na sałacie polane sosem z pieczonymi ziemniakami. Smacznego

Składniki

  • 500 dag mielonego mięsa indyczego1 jajko
  • garść natki pietruszki
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 0,5 małej łyżeczki chrzanu żurawinowego
  • szczypta imbiru
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta ok.0,5 szklanki
  • PONADTO:
  • bulion warzywny (może być z kostki)
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy
  • sałata
  • SOS RZODKIEWKOWY:
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 5 rzodkiewek
  • sól

Podobne przepisy do Mini klopsiki z sosem rzodkiewkowym