Filet w sosie czekoladowym

Reklama

Opis przygotowania

1. Mięso lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Bułkę zmieszać z połową płatków migdałowych. Mięso panierować w mące, jajku z mlekiem i bułce z płatkami. Smażyć z obu stron na złoto. Plastry owoców usmażyć na złoty kolor.

2.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko i masło oraz syrop. Mieszając, ogrzewać, aż sos będzie jednolity. Podawać z ryżem.

Składniki

  • FILET: 4 filety z piersi kurczaka,
  • jajko,
  • 3 łyżki mąki,
  • 3 łyżki bułki tartej,
  • płatki migdałowe,
  • 4 brzoskwinie lub 4 plastry ananasa,
  • sól, pieprz.
  • SOS:
  • gorzka czekolada,
  • czubata łyżka masła,
  • 2 łyżki mleka,
  • 2 łyżki syropu z brzoskwiń lub ananasów,
  • Szczypta soli i pieprzu.

Podobne przepisy do Filet w sosie czekoladowym