Filety z kurczaka po hiszpańsku

Reklama

Opis przygotowania

1. filety umyć i przekroić wzdłuż,
PANIERKA: Mąkę, paprykę, pieprz i wegetę, czosnek w proszku wymieszać razem i obtoczyć filety, roztopić margarynę i podsmażyć filety z obu stron na złoto, wyłożyć je na talerz, na tłuszczu z filetów usmażyć pokrojoną cebulkę, potem dodać pokrojoną w kostkę paprykę, szynkę i dusić na wolnym ogniu, wsypać pomidory i to gotować 10 minut na małym ogniu.

2. ułożyć na warzywach filety i jeszcze trochę dusić razem, na koniec dodać roztarty czosnek i doprawić do smaku.

3. ugotować ryż, podawać kulkę ryżu, filet z potrawką i w koło ryżu udekorować kukurydzą, posypać zieleniną.

Składniki

  • Panierka:4 łyżki mąki,
  • łyżka czosnku w proszku,
  • łyżka papryki w proszku,
  • łyżka pieprzu,
  • łyżka wegety,
  • potrawka:
  • 0,5 kostki margaryny,
  • 2 cebule,
  • 15 dag szynki,
  • 3 ząbki czosnku,
  • puszka pomidorów,
  • wegeta,
  • pieprz,kilka kropel sosu sojowego
  • papryka w proszku,
  • 3 woreczki ryżu,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 duża czerwona papryka,
  • 1 kg filetu z kurczaka,

Podobne przepisy do Filety z kurczaka po hiszpańsku