Fistaszkowe serniczki

Reklama

Opis przygotowania

Cukierki zmielić na proszek i utrzeć z serem , dodać proszek do pieczenia i pianę z białek ubitą z odrobiną soli.Ostrożnie wymieszać .
Foremki do babeczek delikatnie natłuścić i napełnić serem do 3/4 wysokości .Piekarnik nagrzać do temp.180-190st, piec serniczki do 30 min,po upieczeniu zostawić na kilka minut w wyłączonym piekarniku.
Truskawki jeszcze zamrożone wyłożyć na patelnię , dodać cukier i wino ,podsmażyć razem około 5 min,pod koniec dodać pokrojone na mniejsze kawałki cząstki pomarańczy.
Zimne serniczki delikatnie wyłożyć na talerz,obłożyć owocami i polać sosem który nam powstał na patelni.

Ja jeszcze się nie dorobiłam foremki do mafinek , więc posiłkowałam się papierowymi foremkami bo bałam się że do metalowych za bardzo się przyklei

Składniki

  • 40 dag naturalnego serka homogenizowanego4 białka
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 10 cukierków typu Fistaszki firmy Wawel
  • 20 dag mrożonych truskawek
  • 1/2 pomarańczy
  • 1 łyżka cukru
  • 3 łyżki wina truskawkowego

Podobne przepisy do Fistaszkowe serniczki