Flaczki drobiowe

Reklama

Opis przygotowania

Mieso czyscimy i myjemy,wkladamy do duzego garnka i zalewamy woda.W trakcie podgrzewania zdejmujemy szumowiny.Po odszumowaniu dodajemy obrana i umyta wloszczyzne(zostawiamy 1 marchewke),ziarna pieprzu,ziarna ziela angieskiego i lisc laurowy.Kiedy mieso jest miekkie,wyjmujemy je,a po ostudzeniu oddzielamy od kosci.Przecedzamy rosol,zalewamy nim pokrojone mieso,dodajemy pokrojona w plasterki odlozona wczesniej surowa marchewke,doprawiamy przyprawa do flakow,papryka,sola,pieprzem i majerankiem.Gotujemy jeszcze chwile,az marchewka bedzie miekka.

Składniki

  • 1 sredni kurczak4 udka
  • 4 marchewki
  • pietruszka
  • kawalek selera
  • kawalek pora
  • czubata lyzka masa
  • czubata lyzka maki
  • pieprz mielony
  • 5 ziaren pieprzu czarnego
  • listek laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • papryka
  • przyprawa do flakow
  • sol
  • majeranek

Podobne przepisy do Flaczki drobiowe