Francuska tarta z jabłkami

Reklama

Opis przygotowania

Z mąki,cukru,margarynę,żółtko i wody zagniatamy ciasto.
Wkładamy do lodowki na godzinę.
Rozwałkowujemy i wykładamy na posmarowaną masłem formę do tarty.
Jabłka obieramy i kroimy w plastry.
Wykładamy na ciasto.
Jajka miksujemy z cukrem,dodajemy smietankę.
Wylewamy na jabłka.
Pieczemy 45 minut.Studzimy
Podajemy z bitą smietaną.
Smacznego

Składniki

  • 1,5szkl mąki3łyzka cukru
  • 12,5dag margaryny
  • 1żółtko
  • 1-2 łyżka wody
  • Masa
  • 2jajka
  • 3łyzka cukru pudru
  • 200g smietanki 30%
  • 4jabłka

Podobne przepisy do Francuska tarta z jabłkami