Pyszna Botwinka

Reklama

Opis przygotowania

► Warzywa i buraczki z liśćmi, obrać, pokroić w kostkę, zalać wodą, dodać vegetę i gotować do miękkości / gotować około 20 minut /. Jajka ugotować na twardo.

► Zrobić zasmażkę z mąki i masła i dodać do zupy, dokładnie mieszając, zagotowć / odstawić /.

► Domieszać śmietanę, odrobinę octu i włożyć połówki na twardo ugotowanych jajek. Na sam końiec dodać świeżo posiekaną natkę pietruszki z koperkiem. Jak poczeba / doprawić przyprawami /

Składniki

  • 2 Pęczeki botwinki z buraczkami (bez łodyg)4 Jajka
  • 1 Średnia marchewka
  • 1 Korzeń pietruszki
  • 1 Kawałek selera
  • 1 Por
  • 1 Pęczek natki pietruszki
  • 1 Pęczek koperku
  • 3 Łyżki śmietany
  • 3 Łyżki vegety
  • 2 Łyżki masła
  • 2 Łyżki mąki pszennej
  • Ocet
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Pyszna Botwinka