Galaretka z kurczaka

Reklama

Opis przygotowania

Grzbiety myjemy i kroimy na pół, zalewamy 2 litrami wody i zagotowujemy. Po zagotowaniu dodajemy warzywa i przyprawy gotujemy na wolnym ogniu ok. 1 godziny. Gdy mięso już odchodzi od kości zestawiamy z ognia. Wyjmujemy mięso, obieramy i drobno kroimy. Żelatynę rozrabiamy zgodnie ze wskazówkami na opakowania. Do salaterek wkładamy mięso, kukurydzę i pokrojona marchewkę. Całość zalewamy przygotowanym wywarem i po wystygnięciu wstawiamy do lodówki. Zamiast octu, galaretkę polewamy sokiem z cytryny.

Składniki

  • 1 duża Pietruszka2 marchewki
  • 1 cebula
  • Por
  • 2 duże liście kapusty
  • Kukurydza konserwowa
  • Pieprz
  • Sól
  • Żelatyna
  • 1 kg grzbietów z kurczaka

Podobne przepisy do Galaretka z kurczaka