Gołąbki inaczej

Reklama

Opis przygotowania

Kapustę pokroić na drobno, dodać zmielone mięso, ryż, kaszę mannę, jajko. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić dokładnie. Formować pulpety. Gotowe pulpety obsmażyć na patelni.Przygotować sos – wodę zagotować z listkiem laurowym, zielem angielskim. Lekko posolić. Dodać koncentrat pomidorowy. Zagotować. Pulpety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać gorącym sosem. Zapiekać w piekarniku około 40 minut.

Składniki

  • 50 dkg mięsa mielonego pół główki kapusty pekińskiej
  • 5 płaskich łyżek suchego ryżu
  • 5 płaskich łyżek kaszy manny
  • 1 całe jajko
  • sól
  • pieprz
  • Sos:
  • 2 szklanki wody
  • koncentrat pomidorowy
  • liść laurowy
  • ziele angielski
  • sól

Podobne przepisy do Gołąbki inaczej