Wyrobić kruche ciasto. Wstawić na 6 godz do lodówki. Po upływie czasu część ciasta rozwałkować na cienki placek, wyciąć z niego za pomocą szklanki i foremki do babeczek krążki. Krążkami wyciętymi szklanką oblepić posmarowaną tłuszczem zewnętrzną stronę foremek do babeczek. W krążkach wykrojonych foremką wyciąć małym kieliszkiem środki. Te dwa elementy po upieczeniu, dadzą nam kapelusz. Mi wchodzi 20 sztuk. Z reszty ciasta uformować wałeczek o średnicy 1cm i pociąć go na 4-5cm kawałki. Powstałe kawałki jednym końcem maczać w białku i maku. Wszystko piec w temp 220st na złoty kolor ok 15 min. Budyń ugotować jak w przepisie, margarynę utrzeć z cukrem i ostudzonym budyniem na końcu dodać wiórki. Krem nałożyć do upieczonych kapeluszy, przykryć krążkami z otworem i dołożyć ogonki. Po zastygnięciu smarować polewą najlepiej robi się to pędzlem. Ja używam barwników do barwienia czekolady białej, dzięki temu mamy ciekawy i zabawny efekt.