Grzyby Mun przygotować wg. przepisu na opakowaniu, tj. namoczyć i ugotować.Odcedzić i pokroić na malutkie kawałki.
Cebulkę i czosnek drobniutko posiekać, dodać do mięsa, wbić jajka, dodać grzyby mun, przyprawy i bułkę tartą.Wyrobić masę mięsną, ma się dobrze kleić na pulpety, więc ew. dosypać bułki tartej.
Zagotować ok. 1,5 l wody, wrzucić 2 kostki bulionowe grzybowe, wsypać 1 łyżkę imbiru i 3 łyżki sosu sojowego. Na małym ogniu, do wywaru wrzucać przygotowane małe klopsiki (wielkości orzecha włoskiego) i gotować ok. 40 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię.
Odcedzić.
Ja podałam z warzywami z mrożonki chińskiej w sosie z ryżem. Wywar wykorzystałam do zupy pieczarkowej.