Grzyby w pomidorach

Reklama

Opis przygotowania

Jeżeli nie mamy ugotowanych grzybów, to musimy najpierw to zrobić.
Następnie kroimy cebulę w paski i dusimy na oleju pod przykryciem do miękkości.
Do uduszonej cebuli dodajemy wszystkie składniki, oprócz grzybów. Chwilę dusimy, mieszając, aby wszystko się połączyło i wtedy dodajemy grzyby.
Dokładnie mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu około 15 minut.
Do tego pieczywo (najlepiej bagietka) i mniam mniam.

Składniki

  • 1 durszlak grzybów ugotowanych (najlepiej prawdziwki, ale mogą być inne)1-2 duże cebule
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 szklankę wody
  • 4 łyżki octu
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżka soli
  • 2 łyżki koncentratu
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Podobne przepisy do Grzyby w pomidorach