Gulasz Eli z serc wołowych

Reklama

Opis przygotowania

Serca wołowe umyć,zalac wodą,dodać 3 liście laurowe,6 ziarenek ziela angielskiego,kucharek do smaku i gotować do miękkości.Ugotowane serca wyjąć z wywaru,ostudzić,oczyścić z żyłek,tłuszczu i pokroić w kostkę.Cebule posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.W dużym,szerokim rondlu rozgrzać olej,wrzucić pokrojone serca i chwilę przesmażyć.Do serc dodać cebukę,czosnek,2 liście laurowe,4 ziarenka ziela angiekskiego i jeszcze chwilę smażyć.Gulasz podlać wodą,dodać pozostałe przyprawy i dusic 15 minut.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Smacznego!

Składniki

  • 1 kg serc wołowych kucharek
  • 3 liście laurowe
  • 6 ziarenek ziela angielskiego
  • 8 łyżek oleju
  • 2 cebule
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 łyżka przyprawy do gulaszu
  • 1 kostka mięsna
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • pieprz
  • maggi
  • 2 łyżki mąki pszennej

Podobne przepisy do Gulasz Eli z serc wołowych