Gulasz po węgiersku

Reklama

Opis przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, posolić, obtoczyć w mące, podsmażyć na tłuszczu, przełożyć do garnka. Cebulę pokroić, usmażyć na złoty kolor. Czosnek pokroić drobną kostkę. Cebulę i czosnek dodać do mięsa. Mięso podlać rosołem lub wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać przecier pomidorowy, zagęścić mąką i śmietaną, doprawić na ostro pieprzem i papryką w proszku.

Składniki

  • 70 dag. wołowiny3 dag. mąki pszennej
  • 1-2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • 2-3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1/2 szkl. śmietany

Podobne przepisy do Gulasz po węgiersku