Gulasz Wieprzowy

Reklama

Opis przygotowania

► Mięso umyć, odsączyć i pokroić w dużą kostkę, następnie włożyć do większego naczynia doprawić solą, pieprzem, słotką papryką, przyprawą do gulaszu i dodać musztardę, dokładnie wymieszać i odstawić na 2 godziny do lodówki, żeby mięso mogło lepiej wchłonąć przyprawy.

► Mięso smażyć w garnku na gorącym tłuszczu dodajać, cebulę, czosnek, peperoni, liść laurowy, ziele angielskie i dusić na wolnym ogniu aż do miękkości, dolewając w czasie duszenia wody.

► Mąkę rozrobić w wodzie, wlać do sosu i pogotować aż sos zgęstnieje, na koniec dodać śmietanę.

Składniki

  • 500 gr. Wieprzowiny na gulaszTłuszcz do smażenia ( masło pół na pół z margaryną )
  • 1 Średnia cebula (pokroić w kostkę)
  • 2 Łyżki musztardy
  • 3 Ząbki czosnku ( przeciśnąć przez praskę )
  • 2 Łyżki śmietany
  • 2 Łyżki mąki pszennej
  • ½ Ostrej peperoni ( drobno posiekać )
  • 1 Liść laurowy
  • 2 Ziarna ziela angielskiego
  • Słotka papryka ( w proszku )
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Gulasz Wieprzowy