Gulasz z leśnymi grzybkami

Reklama

Opis przygotowania

Mięso pokroić na drobniejsze kawałki, solidnie oprószyć przyprawą do gulaszu. Wraz z 5 łyżkami oleju przełożyć do brytfanki i dusić, podlewając wodą. Grzyby umyć, pokroić i podsmażyć na oleju. Cebule pokroić w pół talarki. Gdy mięso będzie na wpół miękkie, dodać do niego grzyby i cebulę. Dusić do miękkości. Doprawić, dodać keczup, paprykę, zaciągnąć mąką z wodą.

Składniki

  • 1/2 kg łopatki wieprzowej bez kości, 1/2 kg mieszanych leśnych grzybów,
  • 3 cebule,
  • przyprawa do gulaszu,
  • sól, pieprz,
  • 6 łyżek keczupu pikantnego,
  • łyżeczka ostrej papryki,
  • olej.

Podobne przepisy do Gulasz z leśnymi grzybkami