Gulasz z mięsa i kalafiora

Reklama

Opis przygotowania

Mieso kroimy w kawalki,przyprawic sola i pieprzem dobrze wymieszac,zasypac maka,odstawic na 30 min.Warzywa umyc i pokroic w kawalki,cebule obieramy.Na oliwie z oliwek podsmazyc mieso,wkladamy partiamy aby mieso sie podsmazylo i zatrzymalo "sok"w srodku,przekladamy do garnka,dodajemy warzywa,kostke rosolowa,przyprawy i zalewamy woda,dokladnie wymieszac,przykryc i dusic do miekkosci miesa,na koniec dodajemy umuty kalafior i jak bedzie prawie miekki,wylaczyc,kalafior dojdzie w cieplej wodzie.

Składniki

  • 0,5 kilograma miesa wolowego na gulasz2 srednie marchewki
  • 1 lodyga selera
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 cebuli sredniej
  • 5 rozyczek kalafior-srednie
  • 1/2 kostki rosolowej
  • maka
  • oliwa z oliwek
  • sol,pieprz mielony,lisc laurowy,ziele angielskie

Podobne przepisy do Gulasz z mięsa i kalafiora