Gulasz z papryką i pieczarkami

Reklama

Opis przygotowania

Cebulę, paprykę, marchewkę i pieczarki drobno pokroić. Wrzucić na blachę, podlać 1/2szkl. wody, doprawić solą, vegetą i pieprzem i zapiec około 15 minut, żeby warzywa były miękkie. Mięso doprawić przyprawą do gulaszu, solą, pieprzem i vegetą. Usmażyć na złoty kolor. Przełożyć do garnka. Dodać warzywa, drobno posiekaną pietruszkę. Wszystko zalać bulionem i gotować około godziny, żeby wszystko było miękkie. Bulionu można dolać jeśli gulasz będzie zbyt gęsty.

Składniki

  • mięso na gulasz 1 kgsól
  • pieprz
  • przyprawa do gulaszu 3 łyżki
  • vegeta 1 łyżka
  • bulion wołowy z kostki Knorr 1/2 l
  • marchew 1 szt.
  • pieczarki 30dag
  • cebula 2 szt.
  • papryka 1 szt.
  • pietruszka 1/2 pęczka

Podobne przepisy do Gulasz z papryką i pieczarkami