Gołąbki szybciutko II

Reklama

Opis przygotowania

Kapustę drobno pokroić. Dodać do niej posiekaną
cebulę, pietruszkę i koper. Doprawić solą pieprzem i vegetą. Wymieszać. Dodać mięso doprawione przyprawą do mielonego. Wbić jajka, dodać bułkę tartą i startą marchewkę. Dodać ugotowany w wodzie z dodatkiem curry ryż. Z masy zagnieść ścisłą masę. Uformować niewielkie okrągłe pulpeciki. Każdy obtoczyć w mące i usmażyć na złoto na patelni. Przełożyć do garnka. Zalać wodą, tak aby gołąbki się przykryły. Dodać pokruszoną kostkę rosołową i koncentrat. Gotować na małym ogniu około 20 min.
Gołąbki szybko będą miękkie przez to że są z mięsa drobiowego. Sos zagęścić mąką rozrobioną z wodą.

Składniki

  • 1/4 główki kapusty1/2 kg mięsa mielonego z indyka
  • 2 cebule
  • po 1/2 pęczka pietruszki i kopru
  • sól i pieprz
  • Vegeta
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • bułka tarta
  • mąka
  • 3 jajka
  • 3 marchewki
  • 1 torebka ryżu
  • koncentrat pomidorowy
  • kostka rosołowa drobiowa Knorr

Podobne przepisy do Gołąbki szybciutko II