Gulasz z Serca Wołowego

Reklama

Opis przygotowania

► Umyte serce włożyć do garnka, zalać wodą, dodać 3 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, vegetę do smaku i gotować do miękkości. Miękkie serce wyjąć z wywaru, ostudzić i oczyścić z zbędnego tłuszczu, żyłek i pokroić w dużą kostkę.

► W garnku rozgrzać olej wrzucić pokrojone serce i chwilę smażyć, dodać cebulę, czosnek, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, przecier pomidorowy, przyprawę do gulaszu, paprykę, chili i dusić od czasu do czasu podlać bulionem. Na koniec zaczepać mąkę z wodą, wlać do gulaszu i zagotować.

Składniki

  • 1 Serce wołowe ( około 1Kg. )3 Łyżki vegety
  • 5 Liści laurowych
  • 10 Ziarenek ziela angielskiego
  • 8 Łyżek oleju
  • 1 Duża cebula ( posiekać )
  • 6 Ząbków czosnku ( przeciśnięte przez praskę )
  • 2 Łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 Łyżeczki przyprawy do gulaszu
  • 2 Kostki bulionu cielęcego
  • 1 Łyżeczka papryki słodkiej
  • Przyprawy: Sól / Pieprz / ½ Łyżeczki chili

Podobne przepisy do Gulasz z Serca Wołowego