Gulasz z winem z udek kurczaka

Reklama

Opis przygotowania

Rozgrzać patelnie z masłem, wrzucić pokrojone mięso, posolić, popieprzyć, obsmażyć, dodać pokrojoną cebulę, ząbek czosnku, podlać winem, odparować wino, dodać pokrojoną cukinie i dymkę. Podać bulionem lub wodą. Dusić chwilę żeby warzywa zmiękły. Doprawić do smaku pieprzem, musztardą. Podałam z ryżem basmati.

Składniki

  • 1/2 kg mięso z udek kurczaka.2 łyżki musztarda francuska.
  • 1 cebula .
  • cebula dymka,.
  • 1 cukinia.
  • pieprz czarny mielony .
  • Sól.
  • 1/3 szklanki wino białe wytrawne.
  • masło

Podobne przepisy do Gulasz z winem z udek kurczaka