Zapiekane placki ziemniaczane z mięsem

Reklama

Opis przygotowania

Ziemniaki zetrzeć na tarce (lub utrzeć w malakserze), w połowie ucierania dodać startą cebulę. Wbić jajo, dodać sól, pieprz, przeciśnięty czosnek. przyprawy. Smażyć na mocno rozgrzanej patelni chrupiące placki. Mieso usmażyc na patelni z posiakane 1 cebula, cebula dymka, ząbkiem czoanku, oregano i bazylia. Na kazdy placek polozyc warstwe miesa, na to zetrzec ser i zapiec w piakrniku lub mikrofali

Składniki

  • 1kg ziemniakioregano bazylia
  • ser żółty
  • 1/2 kg mielone mięso indycze
  • olej
  • 2 ząbki czosnek
  • pieprz czarny mielony
  • sól
  • 2 cebule
  • jajko
  • cebula dymka

Podobne przepisy do Zapiekane placki ziemniaczane z mięsem