Gyros po rosole.

Reklama

Opis przygotowania

Mięso obrać z kości,żyłek i chrząstek.Pokroić je lub rozdrobnić palcami na kawałki. Cebule obrać i pokroić w ćwierćplastry. Czosnek po obraniu posiekać grubo. Na rozgrzany olej wrzucić rozdrobnione mięso, posypać przyprawą kebab-gyros i obiema paprykami oraz pieprzem ziołowym.Podsmażyć razem, po czym dodać cebulę i czosnek i dalej smażyć na małym ogniu, aż się zeszklą. Podawać polane sosem czosnkowym np. http://www.gotujmy.pl/sos-czosnkowy-do-nugetsow-,przepisy,130140.html Na zdjęciu podałam z ziemniakami, które wstawiłam zanim wykombinowałam sobie tego gyrosa a kolejnym razem podałam z ryżem.Polecam,bo danie jest szybkie i smaczne.

Składniki

  • * 3 ugotowane udka w rosole * 2 spore cebule
  • * 2 ząbki czosnku
  • * 1 czubata łyżka przyprawy do kebaba-gyrosa
  • * olej do smażenia
  • * 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
  • * 12 łyżeczki ostrej papryki mielonej
  • * szczypta pieprzu ziołowego

Podobne przepisy do Gyros po rosole.