Halibut i parzona zielona kapusta

Reklama

Opis przygotowania

Woda ciepła i masło w dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż masło topnieje. Dodać kapustę i przyprawić solą i pieprzem. Przykryć parową, mieszając od czasu do czasu, aż kapusta zmięknie, ok. 25 minut. Wymieszać z koperkiem.
Halibut posypać z obu stron solą i pieprzem. Ułóż rybę na wierzchu kapusty w jednej warstwie. Przykryć gotowane po około 6 minut. Doprawić pieprzem. Udekorować koperkiem.

Składniki

  • 1/2 szklanki wody3 łyżki masła niesolonego
  • 1 mała głowa zielona kapusta, pokrojona na kawałeczki
  • sól i świeżo zmielony pieprz
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 4 filety z halibuta

Podobne przepisy do Halibut i parzona zielona kapusta