Indycze szaszłyki

Reklama

Opis przygotowania

Mięso umyć, pokroić w kostkę, paprykę umyć pokroić w kostkę, cebulę obrać i pokroić w kostkę, ser pokroić w kostkę, pieczarki umyć i przekroić na pół każdą. Przygotować długie wykałaczki i nabijać papryka, pieczarka, mięso ser itd. jajka rozkłócić na talerzu, szaszłyki posypać przyprawami maczać w jajku i bułce i smażyć na oleju na patelni na wolnym ogniu ok. 15 min. Podawać z pieczywem.

Składniki

  • 0,5 kg filet z indyka30 dag kg pieczarek
  • 1 duża papryka czerwona
  • 2 cebule
  • 20 dag ser żółty
  • przyprawa do szaszłyków
  • 3 jajka
  • bułka tarta,
  • pieprz
  • Vegeta
  • olej

Podobne przepisy do Indycze szaszłyki