1. Białka ubić z cukrem. Dodawać po 1 żółtku. Dodać mąkę, wymieszać. Piec 25 min w 170 st.
2. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać cukier, smażyć, czasem mieszając. Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, dobrze wymieszać. Wyłożyć na ciasto, ostudzić.
3. Mąkę z żółtkami dobrze rozmieszać w 1/2 szkl. mleka. Resztę mleka zagotować. Ugotować budyń, ostudzić. Margarynę utrzeć z pudrem i cukrem waniliowym. Dodawać po łyżce budyniu. Żelatynę rozpuścić, ostudzić i dodać do masy. Chwilę ucierać. Wyłożyć na masę jabłkową.
4. Białka ubić z cukrem. Galaretkę rozpuścić w 1/4 szkl. gorącej wody. Energicznie mieszając wlać do białek. Chwilę ubijać, ostudzić. Wyłożyć na masę budyniową. Wierzch posypać startą czekoladą.Schłodzić.