Biszkopt kakaowe:
Białka ubić na sztywno. Dodać cukier a następnie po jednym żółtku, mąkę z proszkiem i kakao.
Ciasto wylać do formy (25×28). Piec około 20 minut w temp. 180st.C.
Po ostudzeniu przekroić na dwa placki.
Biszkopt kokosowy:
Ubić podobnie jak biszkopt kakaowy. A zamiast kakao dodać kokos. Upiec w gorącym piekarniku na złoty kolor.
Masa:
Galaretkę rozpuścić według przepisu podanego na opakowaniu i odstawić do zastygnięcia a następnie posiekać.
Ananasy odsączyć i drobno pokroić. Sok uzupełnić wodą tak aby powstało 500ml płynu. Z tego odlać pół szklanki i roztrzepać w nim budyń. Pozostały sok zagotować i wlać do niego mieszankę budyniową. Powstały budyń ostudzić i utrzeć z masłem na puszystą masę. Do gotowej masy dodać posiekane ananasy i galaretkę i delikatnie wymieszać.
Sposób przełożenia:
Biszkopt kakaowy>>połowa masy>>biszkopt kokosowy>> druga połowa masy>drugi biszkopt kakaowy. Wierzch polać polewą czekoladową.