Bajaderka moja wersja

Reklama

Opis przygotowania

Mleko, masło, kakao i czekoladę zagotować, dodać rodzynki i wiórki kokosowe oraz dżem. Dokładnie wymieszać. Ja dodałem dżem z płatków róży. Do przestygniętej masy dodajemy rum, musli i pokruszone ciastka. Mieszamy na jednolita masę i wykładamy na tackę przełożoną folią AL. Teraz całość posypujemy wiórkami i wkładamy do lodówki do stężenia.

Składniki

  • 60-70 deko pokruszonych wafli i herbatnikówPół szklanki rodzynek
  • Pół szklanki wiórków kokosowych
  • 2 tabliczki czekolady
  • 2 łyżki dżemu
  • 2 łyżki musli
  • 1/3 kostki masła
  • Pół szklanki mleka
  • 0,50 g rumu
  • Łyżka kakao

Podobne przepisy do Bajaderka moja wersja