Karkówka po myśliwsku

Reklama

Opis przygotowania

Mięso podzielić na porcje, natrzeć przyprawami i zgniecionym jałowcem z zielem angielskim. Zostawić na około 2 godz, następnie obsmażyć na rumiano i przełożyć do garnka. Warzywa i grzyby pokroić na drobną kostkę, przesmażyć na tłuszczu po mięsie (bez ogórka i czosnku), dodać do mięsa. Wlać szklankę gorącej wody, dorzucić listek i dusić pod przykryciem. Sos rozrobić zgodnie z przepisem na opakowaniu, dolać na koniec duszenia, dodać ogórek i przeciśnięty czosnek, zagotować.

Składniki

  • 1/2 kg karkówki1 cebula
  • 1 średnia marchew
  • kilka grzybów leśnych, ale śmiało można je zastąpić pieczarkami
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 sos myśliwski w proszku
  • ziele angielskie 3-4 ziarna
  • jałowiec
  • sól, pieprz
  • liść laurowy

Podobne przepisy do Karkówka po myśliwsku