Karmelizowane Polędwiczki Wieprzowe

Reklama

Opis przygotowania

► Przygotować marynatę: wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać.

► Polędwiczki umyć i ręcznikiem papierowym osuszyć, oczyścić z tłuszczu i błon, pokroić w plastry i lekko rozpłaszczyć nożem. Mięso oprószyć solą, pieprzem, włożyć do marynaty i dokładnie wymieszać ( najlepiej rękoma ), odstawić na noc do lodówki – smak wtedy będzie intensywniejszy.

► Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć polędwiczki na dużym ogniu, aż do zarumienienia z obu stron, dodać, cebule i czosnek, podlać ciepłą wodą jak trzeba i smażyć pod przykryciem aż będą miękkie

Składniki

  • 700 gr. Polędwiczek wieprzowychTłuszcz do smażenia ( masło klarowane )
  • 1 Duża cebula ( posiekać )
  • 4 Ząbki czosnku ( posiekać )
  • Przyprawy: Sól / Pieprz
  • SKŁADNIKI NA MARYNATĘ
  • 3 Łyżki ostrej musztardy
  • 1 Łyżka jasnego miodu
  • 2 Łyżeczki tymianku
  • 2 Łyżeczki majeranku
  • 1 Łyżeczka ostrej papryki
  • Rozmaryn
  • Sos sojowy ( do smaku )
  • Sos worcestershire ( do smaku )
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Karmelizowane Polędwiczki Wieprzowe