Karpatka

Reklama

Opis przygotowania

Ciasto:
Wodę z margaryną zagotować, dodać mąkę i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Po przestudzeniu wbijać po jednym jaju i dalej trzepać. Pod koniec ubijać mikserem. Ciasto rozłożyć na dwie blaszki i upiec ok 45 minut przez temperaturze 160 stopni C.

Masa:
Z mleka i budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, dodać przestudzony budyń. Wymieszać.
Ciasto przełożyć masą, wierzch posypać cukrem pudrem.

Składniki

  • Ciasto:1 i 1/2 szklanki woda
  • 1 i 1/2 szklanki mąka
  • 3/4 kostki margaryna
  • 9 szt jajka
  • Masa:
  • 25 dag margaryna
  • 25 dag cukier puder
  • 1 opakowanie cukier waniliowy
  • 1 szklanka mleko
  • 1 opakowanie budyń waniliowy

Podobne przepisy do Karpatka