KASZA MANNA NA MLEKU

Reklama

Opis przygotowania

Z 1/2 litra zimnego mleka odlać 3/4 szklanki mleka i wsypać do niego kaszę manę i dobrze wymieszać.
Resztę mleka zagotować z dodatkiem szczypty soli, i łyżeczki masła.
Do gotującego się mleka wlać namoczoną kaszkę.
Mieszać szybko trzepaczką, by nie powstały grudni i gotować według przepisu na opakowaniu, aż do gęstości.
Po ugotowaniu wlać na talerz i posypać cukrem kryształem.
Dla lepszego smaku można dodać owoce sezonowe, np. jagody, maliny, truskawki.

Składniki

  • kasza manna-3 łyżkimleko-1/2 litra,
  • masło-1 łyżeczka,
  • cukier kryształ-do smaku,
  • sól-do smaku,
  • owoce sezonowe, np. truskawki, maliny, jagody.

Podobne przepisy do KASZA MANNA NA MLEKU