Z kapuchy obrywam zniszczone liście i wykrawam głąb. Do wielkiego gara wlewam wode z dodatkiem soli.Gdy woda sie juz gotuje wkładam całą kapustę.Po jakims czasie jak kapusta zaczyna mieknąć za pomocą widelca zciągam listki i odkładam do wystygnięcia.Jak już sa zimne obcinam z liści grubsze nerwy. Gotuję ryż na półmiękko ( ryż na półmiękko z tego wzgledu,że póżniej podczas duszenia on nam ładnie dojdzie) , rozpuszczam margarynę na patelni dodaje pokrojoną drobno cebulkę i czosnek,smaże na złoty kolorek. Ugotowany przestudzony ryż przekładam do michy,dorzucam mięso mielone ,przesmażoną cebulkę z czosnkiem ,garść posiekanej pietruchy i mieszam łyżką drewnianą. Doprawiam konkretnie pieprzem i solą. Na każdy liść kapuchy wykładam porcję farszu i zawijam. Następnie garnek od wewnątrz smaruje margaryna ,wlewam 0,5l wody ,wkładam pozostałe liście na spód. Na liściach układam gołąbki jeden przy drugim .Na góre znowu daje liście kapusty,przykrywam pokrywą i duszę na wolnym ogniu do miękkości. SMACZNEGO 🙂 Podawać z ulubionym sosem 🙂 Ja podałam z pomidorowym 🙂