Klops w warzywach

Reklama

Opis przygotowania

Bułkę moczymy i dodajemy do mielonego, doprawiamy sola i pieprzem. Mieszamy i formujemy kotleciki tak jak do smażenia. Marchewkę i cebulę kroimy w kostkę, zalewamy litrem wody. Dodajemy seler i pokrojony kalafior oraz kilka ziaren pieprzu, sól i 2-3 liście laurowe. Zagotowujemy i po 10 minutach dodajemy klopsy. Całość dusimy na małym ogniu. Gdy warzywa już są miękkie dodajemy przecier pomidorowy. Podajemy z ziemniakami, makaronem, ryżem.

Składniki

  • 0,5kg mielonego3 duże cebule
  • 1 marchewka
  • 1 mały kalafior
  • 1 bułka
  • Seler
  • 1 przecier pomidorowy
  • Pieprz mielony i Ziarkach
  • Sól
  • Liść laurowy

Podobne przepisy do Klops w warzywach