Klopsy z kapustą pekińską

Reklama

Opis przygotowania

Poszatkowaną kapustę połączyć z pozostałymi składnikami. z powstałej masy uformować kulki i usmażyć na oleju.
Przygotować sos, łącząc wszystkie składniki. klopsy przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać gotowym sosem, piec ok. 30-40 minut.

Składniki

  • 20 dag kapusty pekińskiej 40 dag mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • szklanka kaszy manny
  • cebula
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do mielonego
  • przyprawa do gyrosa
  • olej do smażenia
  • SOS:
  • koncentrat pomidorowy
  • 1/2 szklanki śmietany
  • kostka rosołowa
  • 3 szklanki wody
  • sól
  • pieprz

Podobne przepisy do Klopsy z kapustą pekińską